Hur lägger jag till användare och hanterar licenser inom mitt företag?

Här kommer du hitta svaret på hur du lägger till användare samt tilldela licenser inom ditt företag i EL-VIS programmen.

För att komma igång krävs det att du är Admin i EL-VIS. Är du själv inte det så kan du skicka denna informationen vidare till den som är Admin i EL-VIS på ditt företag.

Skapa användare

För att komma igång loggar du in i EL-VIS Online. Välj sedan Företagsloggan nere till vänster. Nu får du en meny av alternativ och för att skapa en användare klickar du nu på Användare.

Här ser du upplagda personer på ditt företag. Notera att i detta läge vet du inte om dessa är tilldelade några licenser förrän om du trycker på en av användarna.

När det är en grön person så betyder det att personen har ett aktivt konto på EL-VIS.

När det är en gul person så har användaren inte aktiverat sitt konto ännu.

Tryck nu på Skapa användare för att komma vidare.

Klart! Du har nu skapat en användare!

Tilldela licenser

När du nu har skapat en ny användare så kommer hen få ett mail med en aktiveringslänk för att komma igång med sitt konto. Vill du inte skapa fler användare nu så kan du gå vidare till nästa steg. Nu behöver du som administratör för ditt företag i EL-VIS tilldela användaren licenser. Klicka på Företagsloggan nere till vänster igen och välj nu istället Tilldela licenser.

Nu markerar du de användare du vill tilldela licenser och sen trycker på Nästa nere till höger.

Tips! Har du nu skapat flera användare så kan du nu då tilldela samtliga användare på samma gång.

Nu markerar du vilka licenser som ska tilldelas till användaren/användarna.

Du ser nu hur många användare och hur många licenser du håller på att tilldela. Tryck nu på Tilldela nere till höger.

Bra jobbat! Nu har du skapat en/flera användare samt tilldelat licenser. När användaren nu aktiverar sitt konto så kommer hen komma åt programmen direkt.