Hur får man tag i sina rabattbrev från grossisterna?

Så här får du tag i dina rabattbrev (filer) från respektive grossist - både för inläsning i EL-VIS och Maxikod

Innehåll

1. Rexel

2. Elektroskandia

3. Ahlsell

4. Solar

5. Elkedjan & E2 Teknik

Generellt

Gemensamt för de flesta grossister är att du behöver ha ett konto, och inloggningsuppgifter till respektive grossists hemsida. Filformatet bör vara .txt eller .csv. Har du fått en fil som är .xlsx är detta förmodligen en prislista och inte ett rabattbrev. Innehållet ska följa en viss struktur, och vi utformar inläsningen efter grossisternas egna filbeskrivning, för hur deras rabattfiler är (och ska vara) uppbyggda.

1. Rexel

För att få tag i ditt rabattbrev hos Rexel loggar du in på deras hemsida. Gå till "Mitt konto" och välj "Nedladdningscenter" längst ned i menyn till vänster.

Tryck på "Rabattbrev" enligt den röda pilen i den högra bilden ovanför, så laddar du nu ner dina rabattbrev. Gå till "Hämtade filer" på din dator och extrahera/packa upp den komprimerade mappen innan du kan nyttja filen för inläsning. Filen brukar vara i formatet .txt, och ska i uppackat läge gå att läsa in i både EL-VIS och Maxikod.

2. Elektroskandia

För att få tag i ditt rabattbrev hos Elektroskandia loggar du in på deras hemsida. Gå till "Mina sidor" och välj "Rabattbrev" under "Pris".

       

När du är inne i beställningsformuläret fyller du i de uppgifter som efterfrågas. I meddelanderutan kan du skriva att rabattbrevet ska användas för inläsning i Maxikod och/eller EL-VIS. Lägg gärna till att formatet ska vara enligt deras egen filbeskrivning för rabattbrev (filbeskrivningen ligger under "Prisfiler" enligt den högra bilden ovanför denna text).

Du kommer sedan att få rabattbrevet som ett mejl till din e-post, enligt Elektroskandias angivna villkor. Se till att extrahera/packa upp mappen/filen innan inläsning i EL-VIS eller Maxikod.

3. Ahlsell

För att få tag i ditt rabattbrev hos Ahlsell loggar du in på deras hemsida. Gå till "Mina sidor" och välj "Beställ avtal". Till höger får du då välja avtalstyp i en rullgardinsmeny enligt bilden nedan. Du ska välja "Kundavtal".

Därefter fyller du i den e-postadress du vill att rabattbrevet skickas till. Rabattbrevet ska vara enligt den filspecifikation som Ahlsell anger. Om filen, eller mappen som filen ligger i är komprimerad när du väl har fått den skickad till dig så ska du extrahera/packa upp mappen/filen innan inläsning i EL-VIS eller Maxikod.

4. Solar

När du är inloggad har du "Prisfiler & rabattbrev" i menyn längst upp på Solar's hemsida:

När du klickat här kommer du automatiskt in till prisfiler, växla i menyn till vänster och välj där istället "Rabattfiler":

Sedan väljer du filen med beskrivningen "Din Rabattfil" i formatet .csv. Vänsterklicka på "Hämta hem" längst ut till höger. Gå till "Hämtade filer" på din dator och extrahera/packa upp den komprimerade mappen/filen innan du kan nyttja filen för inläsning. Vid inläsningen väljer du om möjligt "Grossistens egna standardformat".

5. Elkedjan & E2 Teknik

Vad gäller Elkedjan och E2 Teknik ska man kontakta respektive grossist för att få sitt rabattbrev (rabattfil). Mejla eller ring till kundtjänst, eller annan kontaktperson/säljare så hjälper de dig med detta.

Om filen, eller mappen som filen ligger i är komprimerad när du väl har fått den skickad till dig så ska du extrahera/packa upp mappen/filen innan inläsning i EL-VIS eller Maxikod.

Rabattfilen ska vara i grossistens standardformat - uppge gärna att den ska läsas in i EL-VIS och/eller Maxikod.