Varningssymboler i EL-VIS Kabel (online/app)

Vad betyder de olika varningssymbolerna i Kabel online

I Kabel online finns två nivåer av varning.

• Orange varningstriangel:
    Är en upplysning eller varning om att något sticker ut eller kan vara värt att tänka på men nödvändigtvis inte kräver åtgärd för att uppfylla kraven. På många ställen finns en förklaring av varningen under aktuell ruta som man ser om man klickar på texten "Se varningstext".

Exempel: Spänningsfallet är högre än 3% i aktuell krets och då syns en varning att det är högt. Men det betyder inte att det måste åtgärdas då spänningsfallet i sig inte utgör någon elsäkerhetsrisk utan är mer av ett prestandaproblem.
  • Röd (rund) varningssymbol:
    Här är det något som gör att vi antingen inte kan fullfölja beräkningen eller i de flesta fall att förutsättningarna är utanför vad standard kräver.

Exempel: Kabeln är längre än vad som är möjligt för att frånkopplingstiden ska uppfylla standardens krav på automatisk frånkoppling vid ett jordfel.