Byt ägare för en kabelberäkning i EL-VIS

Så här kan du byta ägare för en kabelberäkning i EL-VIS

Nu kan du byta ägandeskap över en kabelberäkning i EL-VIS! Har du till exempel påbörjat en beräkning som en kollega ska färdigställa? Eller behöver lämna över uppgiften till någon annan, så kan du nu enkelt byta ägare av en beräkning!

Vad vill du göra?

A. BYT ÄGARE FÖR EN BERÄKNING DU SJÄLV SKAPAT/ÄGER

B. TILLÅT ANVÄNDARE ATT TA ÄGANDESKAP ÖVER BERÄKNINGAR, OCH TILLÅT ANVÄNDARE ATT SE VARANDRAS BERÄKNINGAR (ADMINISTRATÖRSRÄTTIGHETER KRÄVS, NÖDVÄNDIGT FÖR PUNKT C)

C. BYT ÄGARE FÖR NÅGON ANNANS BERÄKNING (PÅ SAMMA FÖRETAGSKONTO) ELLER TA ÖVER ÄGANDESKAPET ÖVER EN KOLLEGAS BERÄKNING

A. BYT ÄGARE FÖR EN BERÄKNING DU SJÄLV SKAPAT/ÄGER : Gå in på din beräkning och tryck på Information (1) enligt bilden nedan. Tryck sedan på Byt ägare (2) :

1)                             2)

Ange sedan den som ska bli Ny ägare för din kabelberäkning i modalen (rutan) som då kommer upp. Den nya ägaren kommer att bli notifierad via automatiskt e-postutskick :

B. TILLÅT ANVÄNDARE ATT TA ÄGANDESKAP ÖVER BERÄKNINGAR, OCH TILLÅT ANVÄNDARE ATT SE VARANDRAS BERÄKNINGAR (ADMINISTRATÖRSRÄTTIGHETER KRÄVS)

Den eller de som är administratörer för EL-VIS på ditt företag måste tillåta (2) användare att ta ägarskapet över beräkningar under Inställningar (1) i EL-VIS. Här bör man också se till att man har gjort valet Tillåt användare att se varandras beräkningar.

1)                            2)

När du går till Kabel i EL-VIS, och har din lista med kabelberäkningar framför dig kan du välja Alla beräkningar

Nu kan du även se dina kollegors kabelberäkningar!

C. BYT ÄGARE FÖR NÅGON ANNANS BERÄKNING (PÅ SAMMA FÖRETAGSKONTO) ELLER TA ÖVER ÄGANDESKAPET ÖVER EN KOLLEGAS BERÄKNING

Om du går in på en kollegas kabelberäkning kan du (utöver att skapa en kopia av den) också välja Byt ägare

Du kan aldrig redigera någon annans beräkning, med du kan kopiera den eller välja Byt ägare

Observera om du inte ser dina kollegors beräkningar eller att du inte ser som enligt ovan så är steg B nödvändigt för att kunna utföra dessa moment i steg (C). Det är endast den/de som är administratörer för företagets EL-VIS konto som kan byta ägare för någon annans beräkning till en tredje person. Är du inte administratör kan du endast byta ägare från någon annans beräkning till dig själv.

När du trycker på Byt ägare får du upp en modal (ruta) där du själv kommer att vara förifylld under Ny ägare. Du kan dock välja en annan kollega istället - men bara om du är administratör för EL-VIS kontot. Både den nya ägaren och den förra ägaren kommer att bli underrättade om ägarbytet via automatiska e-postutskick. Är du inte administratör kan du alltså endast byta ägandeskap till dig själv.