Maxikod: Fel vid uppstart! Varför fungerar inte min licensfil?

När du byter dator och får ett felmeddelande om att systemfilen inte är till den här datorn, så behöver du beställa en ny licensfil till Maxikod.

Det här felmeddelandet kan dyka upp exempelvis när du har installerat Maxikod på en ny dator. Detta beror på att du använt en gammal licensfil du haft från tidigare installation. Du behöver begära en ny licensfil till den nya datorn då licensfilen är unik för varje installation.

Tryck på OK om du har ovanstående felmeddelande och öppna Utforskaren i Windows. Den hittar du antingen i ditt aktivitetsfält eller genom att trycka på Start.

Gå in nu på C:\Maxikod Advance

Identifiera filen som heter MxkAdvance.lic och Ta bort filen.

När mappen inte längre innehåller filen kan du starta Maxikod på nytt. Har du gjort rätt så kommer den här rutan att dyka upp. Tryck nu på Beställ.

Fyll nu i alla berörda fält med era uppgifter och tryck på Beställ, se exempelbild nedan:

Bra jobbat! Nu kommer det skickas iväg ett mail till EL-VIS Support och de kommer hantera din förfrågan och skicka ut en ny licensfil till dig.