Hur kan vi samarbeta i appen/EL-VIS på mitt företag?

Så här kan du arbeta tillsammans med dina kollegor för att minska pappershanteringen och utnyttja EL-VIS till fullo - montörer, konsulter, serviceledare & projektledare

Som administratör (den som är administratör för EL-VIS på ditt företag) måste du först under Inställningar tillåta användare att se varandras beräkningar & att se varandras dokument. Längst ned till vänster under företagskontot hittar du Inställningar

När du har startat ett Projekt kan du bjuda in projektmedlemmar. I Mall kan du välja att visa Skapade av alla, och så även i Kabel. I Pris kan ni skapa gemensamma Kundprislistor som alla på företaget kommer åt, och i Info kan ni ha de viktigaste Standarderna och Handböckerna som berör just er verksamhet för att kunna söka information som är aktuell för era installationer och projekt. EL-VIS fungerar som både app i telefonen och surfplattan!

Mall & Kabel - Vad gäller de mallar som går att fylla i och anpassa direkt i appen/programmet så kan ni se varandras mallar, skapa & anpassa egna projektspecifika mallar på kontoret, som montören kan skapa dokument av och sedan fylla i direkt ute på fältet. När väl ett dokument blivit signerat är det låst. Du kan också dela ett dokument (PDF) till exempelvis en kund, direkt i appen.

Man kan se - men inte röra - varandras kabelberäkningar. Du kan också välja att skapa en kopia av en kollegas beräkning, eller skicka en kopia av din egna beräkning till någon annan med ett EL-VIS konto.

Info - Utöver all den information man kommer åt gratis (som t.ex. Elsäkerhetsverkets föreskrifter, publikationer och F&S) så kan man också köpa standarder och handböcker - t.ex. Elinstallationsreglerna (elektrikerns bibel), SEK's Handbok 457 (Solceller) o.s.v. som sedan hela - eller delar av - företaget kommer åt direkt i appen.

Pris - I pris kan du skapa Kundprislistor och se till att alla på företaget kan se en specifik kundprislista för att kunna söka fram ett specifikt e-nummer och få ett kundpris direkt i telefonen. Du måste först läsa in dina rabattbrev (rabattfiler) från grossist.

Projekt - Här kan ni skapa arbetsordrar, registrera tid och ladda upp ritningar & bilder. Man kan även knyta aktuella regelverk från Info och länka dokument m.m.

Egenkontrollprogram - I EL-VIS kan du även skapa ditt företags egenkontrollprogram, något som alla elinstallationsföretag måste ha. I Mall kommer du sedan åt kompletterande mallar för bl.a. kompetenskort & kompetensmatris.

Allt detta gör ni i samma applikation, se till att effektivisera arbetsflödena och utnyttja appen för en smidigare hantering av allt från egenkontroller till kabelberäkningar, kundpriser och viktig information som berör er verksamhet. Som kund har du alltid vår suveräna support att falla tillbaka på om du behöver hjälp att komma igång, tolka en regel eller har kört fast i en kabelberäkning. Glöm inte att vi också har Sveriges mest populära kalkylprogram för elbranschen!