Hur kan jag skapa mitt egenkontrollprogram i EL-VIS?

Så här får du hjälp med att skapa ditt egenkontrollprogram i EL-VIS

I alla våra lösningar ingår denna funktion, där du med enkelhet och med tydlig guidning kan skapa ditt egenkontrollprogram i EL-VIS. För att läsa mer om våra lösningar Tryck här!

Alla elinstallationsföretag behöver ha ett egenkontrollprogram. Detta är ett skall-krav som anges i Elsäkerhetsverkets föreskrifter ELSÄK-FS 2017:3

1. För att komma till ditt egenkontrollprogram trycker du på symbolen i vänstermenyn enligt bilden ovanför.

2. För varje huvudrubrik (t.ex. 2 Företagets organisation) finns det underkategorier (t.ex. 2.1 Huvudverksamhet). När du klickar in dig i respektive underrubrik finns en Guide som på ett tydligt sätt beskriver vad som ska fyllas i och anges under varje punkt.

3. Du kan också (för att få ytterligare hjälp med att komma igång) välja Klistra in förslagstext. Då får du lite förslag på formuleringar, och det blir både begripligt och tydligt vad som avses, och vad som ska framgå under respektive punkt.

Obs! Ingen annan än du som t.ex. är firmatecknare, auktoriserad installatör eller VD på ert företag kan skapa egenkontrollprogrammet åt er! Egenkontrollprogrammet ska vara anpassat för just ert företag och den verksamhet ni bedriver!

4. När du är klar med ett segment kan du enkelt klarmarkera det, detta för att enkelt hålla reda på vilka delar av ditt egenkontrollprogram som är färdiga och vad som återstår att komplettera och fylla i. När du väl har klarmarkerat lägger du enkelt till en påminnelse för att leva upp till ELSÄK-FS 2017:3 (2021:5) 3 kap., 13 §. Detta för att innehållet ska vara aktuellt och stämma överens med er verksamhet över tid.

5. När du är klar med ditt egenkontrollprogram så kan du självklart skapa en PDF som du kan ladda ner och spara på din dator. Du kan också skriva ut det direkt i din skrivare. Tryck bara på skrivarsymbolen uppe till höger.

Du kan också dela ditt egenkontrollprogram genom att trycka på dela-knappen och ange mottagarens e-postadress.