Hur delar jag dokument, eller en kabelberäkning med en kund?

Så här kan du dela ett dokument till en kund, jämfört med hur du gör när du vill dela det med en kollega.

1. För att dela ett dokument med din kund - som då alltså inte ska kunna redigera eller ändra i dokumentet - så går du in i ditt dokument och trycker på dela:

Du skickar nu dokumentet i PDF-format till mottagarens e-postadress.

2. När du däremot väljer "Skicka kopia" (vilket du kan göra redan i listan med dokument, eller i listan med dina kabelberäkningar genom att markera aktuellt dokument/beräkning, utan att gå in i själva dokumentet/beräkningen), så delar du ett redigerbart dokument, och mottagaren måste då också ha ett EL-VIS konto. Det här kan du göra i både Mall och Kabel, mottagaren kommer då att få en redigerbar kopia av ditt dokument eller din kabelberäkning.

Mottagaren blir notifierad i både EL-VIS och via e-postmeddelande.

Du kan också dela ett redigerbart dokument eller en redigerbar beräkning till en kund, men kunden måste alltså då ha ett EL-VIS konto.

3. Ska du dela en kabelberäkning med en kund, får du först skapa en PDF som du laddar ned till din dator:

När du har gjort dina val för utskriften, trycker du på "Hämta":

Sedan får du själv skicka din nedladdade PDF.