Förändring gällande Maxikod licens

Nu kommer du logga in med ditt EL-VIS Konto istället för att beställa en licensfil när du installerar Maxikod. Men det gäller även dig som redan har det installerat!

Den 1 februari 2024 kommer vi sluta använda oss av licensfiler för att aktivera och validera Maxikod på en dator. Därför kommer alla som även har Maxikod installerat idag behöva logga in sig med sitt EL-VIS Konto. Inloggningen behöver du bara göra för att aktivera din licens, men det är också till för att säkerställa att du har aktivt abonnemang. Nedan kommer lite bra information och svar på frågor som kan tänkas uppstå i och med den här förändringen!

Vad behöver jag göra från och med den 1 februari?

Du behöver säkerställa att du har ett EL-VIS Konto. Detta är något du bör redan ha om du har hämtat uppdateringarna till Maxikod via EL-VIS Appen. Du hittar alltid dina uppdateringar för Maxikod här.

Om jag har glömt mitt lösenord till mitt EL-VIS Konto?

Då kan du enkelt återställa det enligt instruktioner här.

Innebär inloggning av EL-VIS Konto också automatiska sparningar?

Nej tyvärr inte, Maxikod fungerar precis som tidigare. EL-VIS Kontot används ENBART för att validera att du har en giltig licens.

Kan jag logga in i programmet redan nu för att förebygga?

Det går alldeles utmärkt. Du går till Arkiv inne i startmenyn i Maxikod, där hittar du Logga in

När du klickar på Logga in så kommer det se ut såhär:

Texten kommer uppdateras från och med den 1 februari i programmet, så även om du inte har Bluebeam-integration, så går det utmärkt att logga in redan nu. Detta innebär också att du med Bluebeam-integration aktiverat inte behöver logga in på nytt.

Har du några problem eller andra frågor, tveka då inte att höra av dig till supporten!