Hur byter jag eller redigerar E-nummer i Maxikod?

Så här kan du redigera och byta ut e-nummer i din kalkyl

1. När du valt "Anbudsprojekt" eller "Produktionsprojekt" trycker du på rullgardinsmenyn Redigera (markera först det projekt du vill redigera i) :

Välj "Redigera E-nr (E)".

2. När du kommit in i menyn Redigera E-nummer i projektet kan du bl.a. välja att sätta ett eget pris på specifikt e-nr, men också byta ut ett e-nr. Markera den artikel och det e-nr du vill redigera :

Sätter du ett eget pris på vald artikel, eller byter e-nummer sker endast denna ändring i aktuell kalkyl (det projekt som är markerat när du går in i redigerarmenyn).

3. Välj Byt E-nr :

4. Här kan du själv skriva in ett artikelnummer (E-nr, I-nr, G-nr eller F-nr). Eller välja i rullgardinsmenyn om du trycker på pilen vid Artikel. Väljer du därefter E-nr så får du upp databasen med sökfält o.s.v. :

Tryck sedan på byt :

Nu har utbytet gått igenom och din nya artikel har ersatt den artikel du valde att byta ut (överallt där den förekommer i aktuell kalkyl) ! Observera att du endast byter ut artikeln i markerat projekt.

5. Koder och artiklar som man redigerat blir markerade med en asterix (*) i kalkylen :